书签 分享 收藏 举报 版权申诉 / 23
上传文档赚钱

类型托福阅读-事实信息题课件.ppt

  • 上传人(卖家):三亚风情
  • 文档编号:3545734
  • 上传时间:2022-09-15
  • 格式:PPT
  • 页数:23
  • 大小:90.50KB
  • 【下载声明】
    1. 本站全部试题类文档,若标题没写含答案,则无答案;标题注明含答案的文档,主观题也可能无答案。请谨慎下单,一旦售出,不予退换。
    2. 本站全部PPT文档均不含视频和音频,PPT中出现的音频或视频标识(或文字)仅表示流程,实际无音频或视频文件。请谨慎下单,一旦售出,不予退换。
    3. 本页资料《托福阅读-事实信息题课件.ppt》由用户(三亚风情)主动上传,其收益全归该用户。163文库仅提供信息存储空间,仅对该用户上传内容的表现方式做保护处理,对上传内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知163文库(点击联系客服),我们立即给予删除!
    4. 请根据预览情况,自愿下载本文。本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
    5. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007及以上版本和PDF阅读器,压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
    配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    托福 阅读 事实 信息 课件
    资源描述:

    1、托福阅读-事实信息题-事实信息题I.题型识别II.解题步骤III.正确选项特点IV.错误选项特点-I.题型识别According to paragraph,which of the following is true of X?According to paragraph,why did X do Y?According to paragraph 7,until the eighteenth century,it was the principal function of which of the following to?According to paragraph 6,merchants

    2、were able to avoid the risk of carrying large amounts of gold and silver by?-II.解题步骤Step-1.定位(根据关键词缩小定位区间)Step-2.比较原文与选项(挑选答案,若题目较难则用排除法)-II.解题步骤Step-1:定位 Psychological researchers generally recognize that facial expressions reflect emotional states.In fact,various emotional states give rise to cert

    3、ain patterns of electrical activity in the facial muscles and in the brain.The facial-feedback hypothesis argues,however,that the causal relationship between emotions and facial expressions can also work in the opposite direction.According to this hypothesis,signals from the facial muscles(feedback)

    4、are sent back to emotion centers of the brain,and so a persons facial expression can influence that persons emotional state.Consider Darwins words:The free expression by outward signs of an emotion intensifies it.On the other hand,the repression,as far as possible,of all outward signs softens our em

    5、otions.Can smiling give rise to feelings of good will,for example,and frowning to anger?According to the paragraph3,what did Darwin believe would happen to human emotions that were not expressed?They would become less intense.They would last longer than usual.They would cause problems later.They wou

    6、ld become more negative Step-1.Step-1.定位定位:根据关键词缩小定位区间。根据关键词缩小定位区间。-II.解题步骤Step-2:比较原文与选项 Consider Darwins words:The free expression by outward signs of an emotion intensifies it.On the other hand,the repression,as far as possible,of all outward signs softens our emotions.Can smiling give rise to fe

    7、elings of good will,for example,and frowning to anger?According to the paragraph3,what did Darwin believe would happen to human emotions that were not expressed?They would become less intense.They would last longer than usual.They would cause problems later.They would become more negative Step-2.Ste

    8、p-2.比较原文与选项:挑选答案,若题目较难则用排除法。比较原文与选项:挑选答案,若题目较难则用排除法。-II.解题步骤Step-2:比较原文与选项 Consider Darwins words:The free expression by outward signs of an emotion intensifies it.On the other hand,the repression,as far as possible,of all outward signs softens our emotions.Can smiling give rise to feelings of good

    9、will,for example,and frowning to anger?According to the paragraph3,what did Darwin believe would happen to human emotions that were not expressed?They would become less intense.They would last longer than usual.They would cause problems later.They would become more negative Step-2.Step-2.比较原文与选项:挑选答

    10、案,若题目较难则用排除法。比较原文与选项:挑选答案,若题目较难则用排除法。-II.解题步骤总结Step-1.小定位:a.根据题干关键词缩小定位区间。Step-2.比较原文与选项:挑选答案,若题目较难则用排除法。-II.解题步骤-例题 Paragraph 2:The function and status of ceramics in China varied from dynasty to dynasty,so they may be utilitarian,burial,trade-collectors,or even ritual objects,according to their qu

    11、ality and the era in which they were made.The ceramics fall into three broad typesearthenware,stoneware,and porcelainfor vessels,architectural items such as roof tiles,and modeled objects and figures.In addition,there was an important group of sculptures made for religious use,the majority of which

    12、were produced in earthenware.According to paragraph 2,which of the following is true of Chinese ceramics?The function of ceramics remained the same from dynasty to dynasty.The use of ceramics as trade objects is better documented than the use of ceramics as ritual objects.There was little variation

    13、in quality for any type of ceramics over time.Some religious sculptures were made using the earthenware type of ceramics.-II.解题步骤Step-1:定位 Paragraph 2:The function and status of ceramics in China varied from dynasty to dynasty,so they may be utilitarian,burial,trade-collectors,or even ritual objects

    14、,according to their quality and the era in which they were made.The ceramics fall into three broad typesearthenware,stoneware,and porcelainfor vessels,architectural items such as roof tiles,and modeled objects and figures.In addition,there was an important group of sculptures made for religious use,

    15、the majority of which were produced in earthenware.According to paragraph 2,which of the following is true of Chinese ceramics?The function of ceramics remained the same from dynasty to dynasty.The use of ceramics as trade objects is better documented than the use of ceramics as ritual objects.There

    16、 was little variation in quality for any type of ceramics over time.Some religious sculptures were made using the earthenware type of ceramics.Step-1.Step-1.定位定位:根据关键词缩小定位区间。根据关键词缩小定位区间。-II.解题步骤Step-1:定位 Paragraph 2:The function and status of ceramics in China varied from dynasty to dynasty,so they

    17、may be utilitarian,burial,trade-collectors,or even ritual objects,according to their quality and the era in which they were made.The ceramics fall into three broad typesearthenware,stoneware,and porcelainfor vessels,architectural items such as roof tiles,and modeled objects and figures.In addition,t

    18、here was an important group of sculptures made for religious use,the majority of which were produced in earthenware.According to paragraph 2,which of the following is true of Chinese ceramics?The function of ceramics remained the same from dynasty to dynasty.The use of ceramics as trade objects is b

    19、etter documented than the use of ceramics as ritual objects.There was little variation in quality for any type of ceramics over time.Some religious sculptures were made using the earthenware type of ceramics.Step-1.Step-1.定位定位:根据关键词缩小定位区间。根据关键词缩小定位区间。-II.解题步骤Step-2:比较原文与选项 Paragraph 2:The function a

    20、nd status of ceramics in China varied from dynasty to dynasty,so they may be utilitarian,burial,trade-collectors,or even ritual objects,according to their quality and the era in which they were made.The ceramics fall into three broad typesearthenware,stoneware,and porcelainfor vessels,architectural

    21、items such as roof tiles,and modeled objects and figures.In addition,there was an important group of sculptures made for religious use,the majority of which were produced in earthenware.According to paragraph 2,which of the following is true of Chinese ceramics?The function of ceramics remained the

    22、same from dynasty to dynasty.The use of ceramics as trade objects is better documented than the use of ceramics as ritual objects.There was little variation in quality for any type of ceramics over time.Some religious sculptures were made using the earthenware type of ceramics.Step-2.Step-2.比较原文与选项:

    23、挑选答案,若题目较难则用排除法。比较原文与选项:挑选答案,若题目较难则用排除法。-II.解题步骤 例题In 1820 under a new land law,a farm could be bought for$100.The continued proliferation of banks made it easier for those without cash to negotiate loans in paper money.Western Farmers borrowed with the confident expectation that the expanding econo

    24、my would keep farm prices high,thus making it easy to repay loans when they fell due.According to paragraph 3,what was the significance of the land law passed in 1820?()0 It granted government-supported loans to farmers.0 It provided farmland at an affordable price.0 It required banks to offer loans

    25、 to farmers.0 It enabled farmers to sell their land for a profit.-II.例题比较Transportation was becoming less of a problem for those who wished to move west and for those who hand farm surpluses to send to market.Prior to 1815,western farmers who did not live on navigable waterways were connected to the

    26、m only by dirt roads and mountain trails.Livestock could be driven across the mountains,but the cost of transporting bulky grains in this fashion was several times greater than their value in eastern markets.The first step toward an improvement of western transportation was the construction of turnp

    27、ikes.These roads made possible a reduction in transportation costs and thus stimulated the commercialization of agriculture along their routes.8.Paragraph 4 suggests that turnpikes affected farmers by()making the price of grain uniform for both eastern and western farmers making western farm product

    28、s more profitable than eastern farm products allowing farmers to drive their livestock across mountain trails allowing a greater number of farmers to sell their farm products in a commercial market-II.例题比较Transportation was becoming less of a problem for those who wished to move west and for those w

    29、ho hand farm surpluses to send to market.Prior to 1815,western farmers who did not live on navigable waterways were connected to them only by dirt roads and mountain trails.Livestock could be driven across the mountains,but the cost of transporting bulky grains in this fashion was several times grea

    30、ter than their value in eastern markets.The first step toward an improvement of western transportation was the construction of turnpikes.These roads made possible a reduction in transportation costs and thus stimulated the commercialization of agriculture along their routes.8.Paragraph 4 suggests th

    31、at turnpikes affected farmers by()0 making the price of grain uniform for both eastern and western farmers 0 making western farm products more profitable than eastern farm products 0 allowing farmers to drive their livestock across mountain trails 0 allowing a greater number of farmers to sell their

    32、 farm products in a commercial market-II.解题步骤总结Step-1.小定位:b.若题干无法精确定位,可从大大定位区间第一句话开始读,每读一至两句话,看一定位区间第一句话开始读,每读一至两句话,看一遍选项进行排除遍选项进行排除)Step-2.比较原文与选项:挑选答案,若题目较难则用排除法。-III.正确选项特点(1)所考段落内阐明的信息阐明的信息(2)该信息的同义改写同义改写-III.正确选项特点1&2 Consider Darwins words:The free expression by outward signs of an emotion int

    33、ensifies it.On the other hand,the repression,as far as possible,of all outward signs softens our emotions.Can smiling give rise to feelings of good will,for example,and frowning to anger?According to the paragraph3,what did Darwin believe would happen to human emotions that were not expressed?They w

    34、ould become less intense.They would last longer than usual.They would cause problems later.They would become more negative 正确选项特点正确选项特点1&21&2:所考段落内:所考段落内阐明的信息阐明的信息及该信息的及该信息的同义改写同义改写-IV.错误选项特点(1)(1)无无:原文未提及未提及(2)(2)反:反:与原文矛盾矛盾(3)(3)混混:从上下文找一些词与考点区间的词混一起混一起组成新意思(4)(4)极端词极端词:never,all,always none,compl

    35、etely,most(例外:极端词之前出现否定极端词之前出现否定或原文考点区间出现极端词原文考点区间出现极端词)(5)(5)虚假比较虚假比较:比较的选项(less/more/better than)常被设为错误选项 -IV.错误选项特点 Paragraph 2:The function and status of ceramics in China varied from dynasty to dynasty,so they may be utilitarian,burial,trade-collectors,or even ritual objects,according to their

    36、quality and the era in which they were made.The ceramics fall into three broad typesearthenware,stoneware,and porcelainfor vessels,architectural items such as roof tiles,and modeled objects and figures.In addition,there was an important group of sculptures made for religious use,the majority of whic

    37、h were produced in earthenware.According to paragraph 2,which of the following is true of Chinese ceramics?The function of ceramics remained the same from dynasty to dynasty.The use of ceramics as trade objects is better documented than the use of ceramics as ritual objects.There was little variatio

    38、n in quality for any type of ceramics over time.Some religious sculptures were made using the earthenware type of ceramics.-IV.错误选项特点 Paragraph 2:The function and status of ceramics in China varied from dynasty to dynasty,so they may be utilitarian,burial,trade-collectors,or even ritual objects,acco

    39、rding to their quality and the era in which they were made.The ceramics fall into three broad typesearthenware,stoneware,and porcelainfor vessels,architectural items such as roof tiles,and modeled objects and figures.In addition,there was an important group of sculptures made for religious use,the m

    40、ajority of which were produced in earthenware.According to paragraph 2,which of the following is true of Chinese ceramics?The function of ceramics remained the same from dynasty to dynasty.(2 反)The use of ceramics as trade objects is better documented than the use of ceramics as ritual objects.(5 虚假

    41、比较,1 原文未提及)There was little variation in quality for any type of ceramics over time.(2 反)Some religious sculptures were made using the earthenware type of ceramics.(同义改写)-IV.错误选项特点总结(1)(1)无无:原文未提及未提及(2)(2)反:反:与原文矛盾矛盾(3)(3)混混:从上下文找一些词与考点区间的词混一起混一起组成新意思(4)(4)极端词极端词:never,all,always none,completely,most(例外:极端词之前出现否定极端词之前出现否定或原文考点区间出现极端词原文考点区间出现极端词)(5)(5)虚假比较虚假比较:比较的选项(less/more/better than)常被设为错误选项 -事实信息题结束!事实信息题结束!Thank you!Thank you!

    展开阅读全文
    提示  163文库所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:托福阅读-事实信息题课件.ppt
    链接地址:https://www.163wenku.com/p-3545734.html

    Copyright@ 2017-2037 Www.163WenKu.Com  网站版权所有  |  资源地图   
    IPC备案号:蜀ICP备2021032737号  | 川公网安备 51099002000191号


    侵权投诉QQ:3464097650  资料上传QQ:3464097650
       


    【声明】本站为“文档C2C交易模式”,即用户上传的文档直接卖给(下载)用户,本站只是网络空间服务平台,本站所有原创文档下载所得归上传人所有,如您发现上传作品侵犯了您的版权,请立刻联系我们并提供证据,我们将在3个工作日内予以改正。

    163文库